Heirloom Vegetables – Tips for Growing Heirloom Plants

Med den økende populariteten til bondens markeder, har etterspørselen etter økologiske arvestoffer av grønnsaker og frukt økt. Les denne artikkelen for å lære mer om dyrking av arvelivsplanter.

Heirloom Vegetables - Tips for Growing Heirloom Plants

Det er ikke noe bedre enn å kjøpe noen ferske tomater fra kjøpmennene og blande sammen et parti av den berømte hjemmelagde salsaen din og # 8212; eller er det? Med den økende populariteten til bondens markeder har etterspørselen etter ikke bare økologiske, bærekraftige produkter hoppet, men også presset for arvestoff av grønnsaker og frukt. Fortsett å lese for å lære mer om dyrking av arvestykkeplanter.

Hva er en arvestykke?

Så hva er en arvestykke? Noen definerer arvestykke grønnsaker og frukt etter hvor lang tid kultivaren er blitt dyrket.

Noen hagebrukere satte faktisk en dato for denne definisjonen; datoen som en hvilken som helst kultivar utviklet før 1951 kan kategoriseres som en arvestykke eller frukt. Før 1951 dyrket folk arvestykkeplanter fordi dyrkere ennå ikke hadde introdusert de første hybridkultivarene.

Hva er forskjellen mellom hybrid og arvestykke?

Så, hva er forskjellen mellom hybrid og arvestykke planter? Dyrking av arvestykke grønnsaker og frukt betyr at frøene fra disse er åpne pollinerte; derfor videreføres kjennetegn ved hver enkelt kultivar nøyaktig fra år til år. For eksempel vil den samme størrelsen, vekstvanen, fargen og smaken bli overført fra foreldreplanten i år til frøplantene neste år.

Motsatt er arten av en hybrid at den er sammensatt av to eller flere kultivarer for å lage en ny variant som inneholder valgte egenskaper fra alle og kan kryssbestøves, noe som ofte resulterer i en slags blanding av ønskelige egenskaper.

Fordeler med arvestykker

Fordeler med arvestoffer er deres velutprøvde egenskaper som overlegen smak, farge, størrelse og produksjon. Noen varianter av arvestykke kan spores hundrevis av år tilbake og har blitt dyrket av indianere. Variasjoner av arvelivsplanter er ofte blitt ført gjennom ikke bare slektstreet, men via hele grupper av mennesker som kjenner seg igjen i de positive karakterene deres og velger å redde frø fra den beste og mest produktive planten.

Andre fordeler med arvestoffer er den rene sorten og kan velges for sine særegne former og unike farger. De er med andre ord bare morsomme å vokse! Selvfølgelig er en av de største fordelene med arvestykker ved å opprettholde den mangfoldige genetiske basen som er representert for ikke å miste disse viktige egenskapene.

Tips for dyrking av arvelige planter

Først når du prøver å vokse arvestoffer, ikke; redd frø fra hybrider da de ikke vant den samme planten som foreldrene.

Grønnsaker som for det meste er selvbestøvende som bønner, erter, peanøtter, auberginer, tomater, paprika og salat er gode valg for å redde arvestoffer frø, da de vil duplisere kvalitetene til foreldreplanten. Siden insekter til tider vil bestøve disse artene av arvelivsplanter, bør de plantes minst 10 meter fra hverandre.

Insekt- eller vindpollinert arvestykke skal plantes flere hundre meter fra andre varianter, for å forhindre kryssbestøvning . Disse inkluderer:

 • squash
 • brokkoli
 • rødbeter
 • gresskar
 • mais
 • løk
 • Agurker
 • gulrøtter
 • kål
 • blomkål
 • meloner
 • reddiker
 • spinat
 • Sveitsisk brosjyre
 • Nepe

For å bevare kvaliteten på et arvestykke, er det ’ s beste, spesielt for den lille gartneren hjemme, å plante bare en rekke forskjellige en art til enhver tid for å forhindre overkjøring. Heirloom-grønnsaker kan dyrkes separat i siktede bur, eller individuelle blomster kan poses og håndbestøves. Tidsisolering der tidspunktet for blomstrende planter er forskjøvet, kan også brukes til å redusere kryssbestøvning.

Velg de sunneste, mest produktive og smakfullste plantene for å redde frø fra før du høster hele avlingen. La frø modnes før høsting, da det er mer sannsynlig at de produserer sunnere planter. Ta så frøene innendørs for å fortsette å tørke. Merk dem tydelig med dato og variasjon. Tre til fem års holdbarhet er ideell for de fleste tørre frø som er lagret i en forseglet glasskrukke på et kjølig, tørt område. Silikagelpakker hjelper til med å holde frøene tørre og kiselgur kan tilsettes for å avskrekke insekter.

Heirloom Vegetables - Tips for Growing Heirloom Plants

Ulempen til Heirloom Planter

Det er en grunn til at hybridplanter ble så populær. Heirloom-grønnsaker og frukt har ofte ikke sykdomsresistensen som hybridplanter målrettet opprettes for å bekjempe. Når det er sagt, skal det på ingen måte avskrekke deg fra å komme der ute og dyrke arvelivsplanter.

For å redusere risikoen for slike vanlige sykdommer som Verticillium og Fusarium visne, må du huske å plante arvestoffene dine i containere med jordløs jord eller roter avlinger i hagen for å redusere muligheten for jordfødte sykdommer.

Ha det gøy, og neste gang du lager at salsa prøver noen ‘Cherokee Purple ’ eller ‘Georgia Streak ’ gule tomater for å tilsette litt dimensjon og pizzazz.

Video: A Complete Video Guide for Growing Heirloom Tomatoes: Start to Finish – Table of Contents

Like this post? Please share to your friends:
Legg igjen en kommentar

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: