Growing Saffron: How To Grow Saffron Crocus Bulbs

Safran har beskrivits som ett krydda som är värt mer än sin vikt i guld. Det är så dyrt att du kanske undrar en? Kan jag odla saffrankrokolökor och skörda min egen saffran? A ?? Läs här för att ta reda på.

Growing Saffron: How To Grow Saffron Crocus Bulbs

Safran har ofta beskrivits som ett krydda som är värt mer än sin vikt i guld. Det är så dyrt att du kanske undrar ”Kan jag odla saffrankrokolökor och skörda min egen saffran?” Svaret är ja, du kan odla saffran i din trädgård. Fortsätt läsa för att lära dig hur man odlar saffran.

Innan du odlar saffran Crocus

Safran kommer från saffrancrocuslökan (Crocus sativus), som är en höstblommande krokus. Kryddan är faktiskt de röda stigmasna för denna krokusblomma. Varje blomma kommer bara att producera tre stigmas och varje saffran krokuskula kommer bara att producera en blomma.

När du odlar saffran, hitta först en plats att köpa saffrankrokuslökorna. De flesta människor vänder sig till en ansedd online-plantskola för att köpa dem, även om du kan hitta dem till salu på en liten lokal plantskola. Det är mycket osannolikt att du hittar dem i en kedjebutik eller storbox.

När du har köpt saffran-krokuslökarna kan du plantera dem i din trädgård. Eftersom de är höstblommande krokus planterar du dem på hösten, men de kommer förmodligen inte att blomstra det året du planterar dem. Istället ser du lövverk på våren, som kommer att dö tillbaka, och saffran blommar nästa höst.

Saffrankrokuskulor förvarar inte bra. Plantera dem så snart som möjligt efter att ha fått dem.

Growing Saffron: How To Grow Saffron Crocus Bulbs

Hur man odlar saffranväxter

Safranväxter behöver väl dränerande jord och mycket sol. Om saffrankrokus planteras i träsk eller dålig dränerande jord, ruttnar den. Förutom att behöva god jord och sol, är saffrankrokus inte picky.

När du planterar dina saffrankrokuskulor, placera dem i marken med cirka 3 till 5 tum djupa och minst 6 tum från varandra. Cirka 50 till 60 saffranblommor kommer att producera ungefär 1 matsked saffran krydda, så tänk på detta när du räknar ut hur många som ska planteras. Men kom också ihåg att saffrankrokus multiplicerar snabbt, så om några år kommer du att ha mer än tillräckligt.

När dina saffrankrokolökor har planterats behöver de väldigt lite skötsel. De kommer att vara hårda ned till -15 F (-26 C). Du kan gödsla dem en gång om året, även om de växer bra utan att befruktas också. Du kan också bevattna dem om nederbörden i ditt område faller under 1,5 tum per vecka.

Att växa saffrankrokus är lätt och gör verkligen det dyra kryddan mycket mer prisvärd. Nu när du vet hur man odlar saffranväxter kan du prova detta krydda i din örtträdgård.

Like this post? Please share to your friends:
Kommentera

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: